Consument

Over de warmte bij je thuis

Linker kolom

Het water bij je thuis wordt duurzamer verwarmd dan in woningen die gebruikmaken van cv-ketels op aardgas. Het gaat om warmte uit de industrie die vrijkomt bij de productieprocessen van Nobian. Zo besparen we in Hengelo 60 procent op de CO2-uitstoot. 

Warmtebedrijf Hengelo zorgt ervoor dat je deze duurzamere warmte ontvangt voor de verwarming van kraanwater en ruimtes. Daarnaast kan je bij ons terecht met jouw vragen en opmerkingen. Partner en warmteleverancier Ennatuurlijk geeft graag antwoord in naam van het warmtenet. 

Rechter kolom
Tekst

Voordelen van het warmtenet in Hengelo

Aansluiting op het warmtenet in jouw gemeente biedt heel wat voordelen. We sommen ze hieronder graag voor je op.

Linker kolom
 • Comfortabel
  Warm water voor de radiatoren en vloerverwarming is altijd direct beschikbaar. Het warm kraanwater dat je gebruikt, heeft bovendien altijd de juiste temperatuur. Kortom: comfort!
   
 • Veilig
  Het verwarmingssysteem is een veilig systeem. Er lopen namelijk geen gasleidingen door uw woning. De warmte-installatie en -leidingen voldoen bovendien aan de hoogste veiligheidseisen. Ook wordt het wijkverwarmingssysteem 24 uur per dag op afstand bewaakt.
   
 • Ruimtebesparing
  De afleverset in jouw meterkast of berging is veel kleiner dan een cv-ketel. Bovendien is er geen rookgasafvoerkanaal nodig. Je bespaart dus ruimte. 
Rechter kolom
 • Leveringszekerheid
  Warmtebedrijf Hengelo doet er alles aan om jouw warmtelevering zo betrouwbaar mogelijk te laten verlopen. Komt er in de technische ruimte, het warmtedistributienet of in de afleverset toch een storing voor? Dan verhelpen wij die.
   
 • Duurzaam
  Met het verwarmingssysteem in jouw woning stoot je minder broeikasgassen (CO₂) uit dan met een cv-ketel op aardgas. Daarnaast beperken we de uitstoot van stikstofoxides (NOx) en fijnstof, en dat is beter voor de gezondheid.
   
 • Kosten
  Er is geen sprake van onderhouds- of vervangingskosten voor uw cv-ketel. Bovendien betaal je niet meer dan iemand die zijn kraanwater en ruimtes in huis verwarmt met aardgas, dankzij het Niet Meer Dan Anders-principe.