Nieuwsbrief april 2019

header1.png

De eerste mooie dagen van het jaar zijn alweer voorbij. Je merkt dat de lente is begonnen en de terrasjes weer langzaam vol lopen. Naast het genieten van het mooie weer is dit ook een goed moment om uw voorschot te checken. Zo ziet u of uw voorschot nog past bij uw werkelijke verbruik.

Dit kunt u makkelijk online controleren. Volg hiervoor de volgende stappen:
1. Noteer uw huidige meterstand.
2. Log in op www.mijnwarmte.nl en klik rechts op ‘Mijn Verbruik’.
3. Kies onderaan de pagina de optie ‘Check mijn voorschot’.
4. Klik op ‘Voorschot wijzigen’. Hiermee wijzigt u uw voorschot nog niet.
5. Voer uw meterstand in en ontvang een passend voorschotadvies.
Let op: wanneer u in mei de jaarafrekening ontvangt, dan is het checken van uw voorschot op dit moment niet mogelijk.

Kom in de Kas

Bent u ook gaan kijken? Op zaterdag 6 en zondag 7 april openden enthousiaste kwekers namelijk de deuren van hun kas voor publiek. Een unieke gelegenheid om te komen zien, ruiken, proeven en ervaren wat er allemaal gebeurt achter het glas van de kas. Ook Ennatuurlijk was erbij! We stonden met een stand in de kas van paprikakweker Jongeleen in Dongen. En niet zonder reden, want de paprika’s groeien mede zo lekker dankzij de warmte van Ennatuurlijk.

En wat was het druk in de kas! Terwijl een clown ballonnen uitdeelde en de kinderen genoten van ranja, gingen de gratis minimoestuintjes als zoete broodjes over de toonbank. Zo’n 1.900 bezoekers hebben een bezoek gebracht aan de paprikakwekerij. Heeft u Kom in de Kas gemist? Niet getreurd. Via deze website krijgt u alsnog de kans om vanuit uw huiskamer rond te kijken in de kas.

Bloemetje.png

Afstuderen met Tim

Tim Kusters_580px.png

Hoe kan Ennatuurlijk haar klantbeleving naar een hoger level tillen? Dat is de vraag waarmee afstudeerder Tim zijn onderzoek begon. De afgelopen weken onderzocht hij met behulp van interessante klantgesprekken en vele enquêtes waar voor ons de grootste verbeterkansen liggen.

Tim: “Uit het onderzoek kwam naar voren dat klanten erg tevreden zijn over de deskundigheid van de klantenservice en de levering van warmte en koude. Maar ze zagen ook verbeterkansen. Zo kunnen we nog verbeteren in de informatievoorziening over Ennatuurlijk aan nieuwe klanten, de uitleg over het verbruik, de prijsberekening op de jaarafrekening, en het inloggen en het doorgeven van de meterstand op Mijn Warmte.”

Als vervolg op zijn onderzoek heeft Tim eind maart verschillende brainstormmiddagen met klanten georganiseerd. Tim: “Tijdens deze sessies dachten klanten actief mee over mogelijke innovaties op de klantbeleving. De deelnemers waren zeer enthousiast en meedenkend, dus hierbij nogmaals mijn dank voor alle hulp!” Tim heeft veel input gekregen, maar hij is nog niet klaar. De periode tot juni gaat Tim benutten om een goed concept uit te werken waarmee Ennatuurlijk haar klantbeleving verder kan verhogen.

Een energielesje met koeienpoep

Het zijn de jongeren die straks de energietransitie gaan waarmaken. Daarom vinden we het belangrijk om hen nu al op een speelse manier kennis te laten maken met duurzame warmte en de ontwikkelingen binnen de energietransitie. Op 9 april gaven we om die reden een lesje energie aan de leerlingen van groep 7 en 8 van twee basisscholen in Zeewolde.

Met een filmpje en een presentatie legden we de kinderen uit waarom we in Nederland moeten verduurzamen en wat een warmtenet nou precies is. Na dat luisteren en stilzitten was het tijd voor actie: een bezoek aan de energiecentrale in Zeewolde!

Tijdens een rondleiding zagen de leerlingen met eigen ogen de wereld van warmte en hoe we woningen in Zeewolde verwarmen met behulp van de koeien van boer Gert-Jan. Dit doen we namelijk met koeienpoep! Iets wat de kinderen prachtig vonden.

Zeewolde2_280px.png

Ook benieuwd hoe we in Zeewolde elektriciteit en warmte opwekken uit koeienmest? We leggen het hier verder uit.