Nieuwsbrief augustus 2019

Header_640px.png

We zijn al een tijdje aan het werk in Enschede voor de aanleg van de Warmtebaan. Via onze social media kanalen delen we regelmatig updates over de aanleg van de Warmtebaan. Onlangs vond er nog een spectaculaire boorklus plaats vlakbij het centrum van Enschede. Over een afstand van 220 meter is een tunnel geboord waar twee buizen met een diameter van 40 centimeter ondergronds zijn gegaan. Mede dankzij deze boorklus worden straks zo’n 1.500 woningen voorzien van restwarmte van afvalverwerker Twence.

Maar niet alleen woningen worden aangesloten op de Warmtebaan. Eind juli zijn ook de contracten ondertekend voor het aansluiten van vier grote gemeentepanden. De gemeente wil met het aansluiten van het Stadskantoor, het Nationaal Muziekkwartier, het Muziekcentrum en kantoorlocatie Noordmolen haar duurzaamheidsambitie waarmaken en haar eigen vastgoed zo snel mogelijk verduurzamen. En daar draagt Ennatuurlijk graag haar steentje aan bij!

Benieuwd naar meer informatie over de boorklus? Lees dan hier verder.

Terug van vakantie?

Niets is fijner dan na een vakantie thuiskomen in uw eigen huis. Maar denk er, voordat u onder uw vertrouwde douche springt, aan om eerst even uw leidingen door te spoelen. Tijdens uw vakantie heeft het water in de leidingen stilgestaan waardoor er kans op legionella aanwezig is.

De legionellabacterie groeit in water met een temperatuur tussen de 20 en 50 graden Celsius. Als het water in hele kleine druppeltjes (nevel) in de lucht komt, kan iemand de bacterie inademen en besmet raken. Spoel daarom na de vakantie uw kranen goed door. Zo zorgt u ervoor dat stoffen die in het water zijn opgelost, zoals metalen uit de drinkwaterleiding, en de eventueel aanwezige legionellabacterie worden weggespoeld.

Icon-Warm-water_280px.png

Hoe u dat doet? We geven u graag wat tips. Wel zo makkelijk.

  • Spoel na de vakantie alle koud- en warmwaterkranen een minuut lang en de douche 4 á 5 minuten lang door.
  • Laat het water rustig stromen en voorkom dat u daarbij het water vernevelt. Dat doet u door de sproeikop onder water in een emmer te houden, in een washandje of het sproeistuk van de kraan af te halen.
  • Een tuinslang in de volle zon kan flink opwarmen, waardoor zich legionella kan ontwikkelen. Spoel daarom eerst een tuinslang die niet dagelijks wordt gebruikt. Voorkom ook hier verneveling.
  • Vaak kunt u zelf de temperatuur van het warm water instellen. Zorg ervoor dat het warme water uit alle kranen ten minste een temperatuur van 55 graden heeft.

Ontvangt u uw factuur al digitaal?

Kinderen ipad_580px.png

In 2018 startten wij met een kleine testgroep het digitaal ontvangen en betalen van facturen. Nu, een klein jaar later, is de uitrol van deze pilot bijna voltooid en ontvangt een groot deel van onze klanten de facturen digitaal. Zo gebruiken we samen een stuk minder papier en is betalen een stuk gemakkelijker geworden!

Bent u nog niet overgestapt naar digitale facturatie, maar wilt u dat wel graag? Dat kan! Wijzig daarvoor uw communicatievoorkeur via ons online klantenportaal Mijn Warmte. Wij sturen u dan de volgende factuur per e-mail. Ook bewaren we al uw facturen netjes en veilig in uw account op Mijn Warmte. Zo heeft u meteen een digitaal archief. Dat is wel zo makkelijk!

Reminder klantenpanel

In de nieuwsbrief van vorige maand nodigden wij u uit voor een van onze klantenpanels op donderdag 26 september en donderdag 3 oktober op ons kantoor in Eindhoven.

Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Dus wilt u uw ervaringen met ons delen dan nodigen we u hierbij van harte uit. Beide panels starten om 19.00 uur en duren tot ongeveer 20.30 uur. U kunt zich aanmelden via onze website. Hopelijk tot dan!

Icon Klantenpanel_280px.png