Nieuwsbrief juni 2019

Header Juni 2019_2.png

De zomervakantie staat voor de deur. Wij hopen voor u en voor onszelf dat de zon zich weer volop laat zien. Geniet van de mooie dagen, de zon en de lange avonden!

In de nieuwsbrief van vorige maand maakte u kans op een zomers prijzenpakket door onze Facebookpagina een duimpje omhoog te geven en een bericht achter te laten. Bedankt voor de leuke reacties die we hebben ontvangen! De gelukkige winnaar van het prijzenpakket is Mariska uit Tilburg. Veel plezier met het prijzenpakket.

Wij wensen u allemaal een hele fijne zomervakantie toe!

DEC Noord officieel geopend

Op donderdag 6 juni vond de officiële opening plaats van de nieuwe decentrale energiecentrale (DEC) Noord in Hengelo. Het bijzondere gebouw, met zijn opvallende architectuur die verwijst naar het industriële verleden van Hengelo, levert een mooie bijdrage aan de warmtevoorziening in de stad. De centrale is voorzien van de nieuwste en duurzaamste technologieën en is een zeer belangrijk onderdeel van het Hengelose warmtenet.

In de centrale wordt namelijk de restwarmte, die van Nouryon afkomstig is, opgewaardeerd tot een temperatuur die hoog genoeg is om huizen te verwarmen (70 graden). Vervolgens wordt deze warmte geleverd aan woningen en bedrijven in de omliggende wijken (Laan Hart van Zuid, Industriestraat en het stationsgebied). Zo zetten we de restwarmte nuttig in. Warmte van Hengelo, voor Hengelo!

DEC Noord_280px.png

Kennismaken met Harry

Omarmen tuinder2_580px.png

Harry is een bekend persoon binnen Ennatuurlijk. Al 30 jaar werkt hij in de energiewereld en sinds 2014 bij Ennatuurlijk. Harry maakt graag een praatje en is altijd in voor een dolletje. Hij heeft een passie voor techniek en sales, daarom is de rol als Accountmanager hem op het lijf geschreven. Benieuwd naar zijn werk?

Harry is de schakel tussen de klant en Ennatuurlijk. Het leukste aan zijn werk vindt hij het contact met de klanten en de samenwerking met zijn collega’s: “Ik haal veel energie uit onderhandelen en samen tot een goed resultaat komen. Daarnaast vind ik het belangrijk om een stap extra voor de klant te zetten. Zo werken mijn klanten niet alleen doordeweeks, maar ook in het weekend. Als het belangrijk is, dan mogen ze me altijd bellen en kijk ik wat ik kan doen." Niet alleen woorden, maar ook daden dus!

Harry werkt niet alleen. Hij werkt nauw samen met collega’s Rinus, Ine en Mariska, die hem dagelijks ondersteunen. “Zonder hen kan ik mijn werk lang niet zo goed doen!”. Rinus geeft aan dat het met Harry zeer prettig samenwerken is: "Hij is recht voor zijn raap en je weet wat je aan hem hebt. Dit maakt samenwerken met Harry tot een plezier."

Harry heeft in zijn werk vooral contact met tuinders, die de warmte van Ennatuurlijk gebruiken om bijvoorbeeld paprika’s of komkommers te kweken. Een groep die Harry erg aanspreekt: “Je doet zaken met de eigenaar van een kwekerij dat zorgt ervoor dat je snel beslissingen kan nemen, de lijntjes zijn kort en je spreekt meteen met de eindverantwoordelijke. Ik vind dat erg fijn werken, en andersom waarderen mijn klanten het ook dat ik heel direct ben.”

Ook binnen Ennatuurlijk maakt Harry graag een praatje met zijn collega’s en denkt hij actief mee als lid van de Ondernemingsraad. Dat tekent zijn betrokkenheid. Hij vindt het belangrijk om op te komen voor de rechten van de werknemers van jong tot oud. Ennatuurlijk voelt als een stukje van hem zoals Harry andersom ook als een stukje van ons voelt!

Prijs Moerwijkzicht

Op 6 juni is het renovatieproject Moerwijkzicht in Breda tijdens het International Social Housing Festival in Lyon in de prijzen gevallen. Het project is winnaar van de European Responsible Housing Awards in de categorie ‘Toonaangevende innovatie, vertegenwoordigers van een eerlijke energietransitie’. Bij Enntuurlijk zijn we trots op de bijdrage die we samen met woningcorporatie Alwel hieraan hebben geleverd.

Moerwijkzicht is één van de grootste flatgebouwen in Breda. Het gebouw heeft 241 sociale huurwoningen.

Icon Aansluitingen_RGB-22_280.png

In 2017 startte hier een grootschalige renovatie om de woningen voor te bereiden op de toekomst, waarmee ook de totale CO₂-uitstoot van het gebouw is gereduceerd. De collectieve aansluiting op het warmtenet werd vervangen door individuele aansluitingen, waarbij het verbruik nu wordt gemeten met een individuele warmtemeter. Doordat de bewoners ook overgingen van koken op gas naar koken op inductie, kon de stap naar gasloos worden gemaakt. Verder zijn de woningen geïsoleerd, waardoor het wooncomfort is verbeterd en het energieverbruik afgenomen. Wilt u meer weten over de European Responsible Housing Awards?

Lees hier verder!

Aangepaste compensatieregeling bij storingen

Per 1 juli 2019 komt er een aangepaste compensatieregeling bij storingen met een leveringsonderbreking.

Als gevolg van wijzigingen in de Warmtewet wijzigen de regels rondom de compensatieregeling voor warmte. Begin juli vindt u hierover meer informatie op onze website.