Nieuwsbrief mei 2019

Header_mei 2019-2.png

Bij Ennatuurlijk werken we hard aan een aardgasvrij Nederland. Bij het verbruik van aardgas komt namelijk veel CO2 vrij en dat is niet goed voor het milieu. Maar wat is CO2 nu precies? En waarom is het belangrijk dat we onze uitstoot verminderen?

CO2 is op zich een onschuldig gas. We hebben het zelfs nodig om de aarde op temperatuur te houden. Het probleem is de extra CO2, die ontstaat bij de verbranding van fossiele brandstoffen. Planten en bomen kunnen deze extra CO2 niet opnemen en omzetten in zuurstof, waardoor de aarde in snel tempo opwarmt.

Gemiddeld zorgen we per huishouden voor zo’n 4,8 ton per jaar aan CO2-uitstoot. Dit is natuurlijk maar een getal, maar wat houdt dit nu precies in? 1 ton CO2 uitstoten doet u bijvoorbeeld wanneer u:

  • Vliegt van London naar Kuala Lumpur (Maleisië)
  • 1,5 jaar ademhaalt
  • 16.000 km met de trein reist

Gelukkig draagt u als klant van Ennatuurlijk al bij aan de vermindering van onze CO2-uitstoot. Zo is uw woning aardgasvrij en wordt uw warmte zo duurzaam mogelijk opgewekt. Goed voor het milieu dus!

Win een zomers prijzenpakket

Wist u dat Ennatuurlijk ook te volgen is op Facebook? Via onze Facebookpagina houden we u op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Ook geven we u af en toe een kijkje achter de schermen en plaatsen we leuke acties. Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van warmte? Of uw ervaringen met ons delen? Geef dan een duimpje omhoog voor onze pagina of laat een reactie achter!

Winactie*
Bent u al klaar voor de zomer? Met dit zomerse prijzenpakket zeker wel! Like onze pagina en laat ons onder het bericht weten waarom u het pakket graag wilt winnen. Wie weet is dit zomerse prijzenpakket dan binnenkort voor u!

* U kunt van 31 mei 2019 t/m 21 juni 2019 meedoen aan de winactie.

winactie_280px.png

Warmte van Maastricht voor Maastricht

Sappi2_580px.png

Papierfabrieken verbruiken met hun productieprocessen veel energie, waarbij enorme hoeveelheden restwarmte vrijkomen. En daar is papierfabriek Sappi in Maastricht geen uitzondering op. Gelukkig gaat deze restwarmte niet verloren, want deze wordt nuttig ingezet voor onder andere het verwarmen van studentenkamers, winkels en restaurants in de onlangs geheel opgetuigde wijk Belvédère. Ofwel duurzame warmte van Maastricht voor Maastricht!

Bij het maken van papier is warmte (stoom) nodig. De warmte die na het maken van papier overblijft, wordt door Ennatuurlijk letterlijk in de koeltoren van Sappi opgevangen en vervolgens gebruikt om het water mee te verwarmen. Via het warmtenet brengt Ennatuurlijk het warme water naar het centrum van Maastricht toe. Zo werkt Ennatuurlijk samen met Sappi en de gemeente aan een duurzaam Maastricht. Nu en in de toekomst.

Benieuwd naar meer informatie over dit mooie staaltje techniek? Lees dan hier verder.

Vroeg Eropaf Twente

Na een succesvolle pilot in Breda slaan ook Twentse gemeenten, zorgverzekeraars, woningcorporaties, Ennatuurlijk en Warmtebedrijf Hengelo de handen ineen om beginnende schulden vroeger te signaleren en deze mensen te helpen. Op woensdag 10 april tekenden zij samen het convenant. Hierin zijn afspraken gemaakt om betalingsachterstanden vroegtijdig te melden.

Na een signaal van één of meerdere van de partners, kan de gemeente in actie komen. De gemeente neemt contact op met de desbetreffende inwoner om de situatie in kaart te brengen en te helpen zoeken naar een oplossing. Doel hiervan is de (financiële) zelfredzaamheid en het welzijn van inwoners  te vergroten. Ernstige problemen en intensieve hulp zoals schuldsanering kunnen op deze manier worden voorkomen.

schuldsanering_280px.png