Tarieven Warmtebedrijf Hengelo

Tekst

Eenmaal per jaar, op 1 januari, wijzigen de tarieven voor warmte. Hieronder vind je de standaardtarieven. 

Het tarief in 2022

Door de onrust in de wereld is de internationale energiemarkt nog altijd volop in beweging. De prijzen voor gas en stroom zijn het afgelopen jaar hard gestegen. Ondanks dat ook de kosten van warmte flink zijn gestegen zijn onze tarieven in 2022 het hele jaar gelijk gebleven. Ze staan vast tot en met 31 december 2022.

Bekijk hier het tarievenblad met de tarieven voor 2022. Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Tarievenblad 2022

Warmtetarieven 2023 

Door de stijgende kosten gaan vanaf 1 januari ook de warmtetarieven omhoog. Om je warmterekening minder hard te laten stijgen, heeft de overheid een maximumtarief voor warmte vastgesteld: de plafondprijs. Dat betekent dat je tot en met een verbruik van 37 Gigajoule (staat gelijk aan 1.200 kuub gas) een lager tarief van € 47,38 per Gigajoule betaalt. Voor alles wat je meer verbruikt, geldt het warmtetarief 2023 van € 78,24 per Gigajoule. Als je zonder de plafondprijs zou rekenen, zijn de kosten met het Ennatuurlijk warmtetarief 2023 22% lager dan wanneer je gas van de drie grootste energiebedrijven zou afnemen (bron: energievergelijk.nl). 

De plafondprijs en de warmtetarieven gelden van 1 januari 2023 tot en met 31 december 2023. Dat betekent dat deze tarieven voor één jaar vast staan en tussentijds niet meer wijzigen. Je weet dus waar je aan toe bent. 

Bekijk hier het tarievenblad met de tarieven voor 2023. Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Tarievenblad 2023

Jouw persoonlijke tarief bekijken

De tarieven op het tarievenblad zijn alleen van toepassing voor klanten met een standaardtarief. Voor bepaalde situaties kunnen afwijkende afspraken van toepassing zijn. Je kunt jouw tarief van 2022 terugvinden in je persoonlijke account op Mijn Warmte. Vanaf 1 januari is het tarief voor 2023 hier zichtbaar.

Jouw voorschot in 2023  

We begrijpen dat je wilt weten wat je in 2023 jaar gaat betalen. De kans is groot dat je huidige voorschot niet meer voldoende is. Dit komt omdat de warmtetarieven in 2023 omhoog gaan. Anders dan voor gebruikers van aardgas, was het warmtetarief in 2022 lager dan de plafondprijs. Dat betekent dat je ook bij een verbruik onder het prijsplafond van 37 Gigajoule meer voor warmte gaat betalen. Ook omdat de BTW vanaf 1 januari 2023 weer terug gaat van 9% naar 21%.   

Jouw voorschot opnieuw berekenen

Vanaf 1 januari kun je je voorschot opnieuw berekenen op basis van de nieuwe tarieven. Door je voorschot na 1 januari op www.mijnwarmte.nl te controleren en aan te passen, betaal je een voorschot dat past bij je verbruik. Zo wordt de kans kleiner dat je op je jaarafrekening moet bijbetalen. Het is dus belangrijk dat je zelf na 1 januari je voorschot controleert en aanpast via Mijn Warmte of via onze klantenservice. Meer informatie over je voorschot, het prijsplafond, de kosten van warmte en bespaartips vind je op https://ennatuurlijk.nl/ennatuurlijk-legt-t-uit

De veel gestelde vragen vind je hier

Meer informatie over warmte en kosten vind je hier.