Nieuws


Afbeelding bij artikel

Stijgende energieprijzen

Datum
11 oktober 2021
Body tekst

De prijzen van energie stijgen. Wat betekent dat? 

De afgelopen dagen heb je ongetwijfeld in het nieuws voorbij zien komen dat de prijzen van energie veel harder stijgen dan iedereen had verwacht. Ook wij maken ons zorgen welke invloed dit heeft op jouw energierekening. Samen met branchevereniging Energie Nederland houden we de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en zijn we intensief in gesprek met andere energiebedrijven, de politiek en ACM over wat de mogelijkheden zijn om de stijgingen waar mogelijk te beperken.   

De warmtetarieven worden uiteindelijk bewaakt door onze toezichthouder ACM  (Autoriteit Consument en Markt). Zij bepalen wat de maximumtarieven in Nederland zijn voor warmte. Hiervoor kijken zij naar de Warmtewet die jou als gebruiker van warmte beschermt. De ACM stelt in december het maximumtarief voor warmte vast waaraan ook wij ons moeten houden.    

In voorgaande jaren is het ons gelukt om de tarieven onder het maximumtarief van de ACM te houden. Eind december worden de definitieve tarieven vanuit ACM bekendgemaakt. Dat is het moment waarop we jou informeren over wat de stijging voor jou gaat betekenen.   

In de aanloop hier naartoe brengen we je direct op de hoogte als er ontwikkelingen zijn omtrent de tarieven voor warmte of over onze aanpak hierin. In de tussentijd blijf je van ons de warmte ontvangen zoals je gewend bent.   

Meer weten?

Lees hier alles over onze tarieven