December 2017

Header 2017.gif

De kerst zit er alweer op. Tijd voor oliebollen! Heeft u ze al klaar staan? Lisa en haar dochtertje Fleur uit Helmond zijn in elk geval klaar voor een spetterend einde van het jaar. Net als wij.

We kunnen terugblikken op een druk jaar met veel loket-op-locaties en open dagen. Daarnaast hebben we onze warmte weer duurzamer gemaakt, waarmee extra CO₂ is bespaard.

Alle 130 medewerkers van Ennatuurlijk kijken er naar uit om onze dienstverlening in 2018 verder te verbeteren en Nederland nog duurzamer te maken. Wij wensen u alvast een gezond en warm 2018!

Warmtetarieven 2018

Eenmaal per jaar, op 1 januari, wijzigen de tarieven voor warmte. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft voor 2018 de maximumprijs voor de vaste kosten en de gigajouleprijs voor consumenten vastgesteld. Hierdoor betaalt iedereen in Nederland een eerlijke prijs voor warmte.

De maximumprijzen, zoals die door de ACM zijn bepaalt, zijn ten opzichte van 2017 gestegen. Ook klanten van Ennatuurlijk gaan in 2018 gemiddeld meer betalen. Daarbij gaan we uit van een gemiddeld jaarverbruik van 35 gigajoule. Het gaat in totaal om een stijging van € 57. Daarmee komt het gemiddeld bedrag per jaar op € 1.134 voor de vaste en variabele kosten. Dat is ruim € 17 minder dan de maximumprijzen voor warmte, zoals die door de Autoriteit Consument en Markt (ACM) zijn bepaald.

Icon Tarieven_RGB_280px.png

De stijging wordt vooral veroorzaakt door de stijging van de gasprijzen en de energiebelasting. Ennatuurlijk is door het gebruik van duurzame vormen van warmte, zoals restwarmte of biomassa, steeds minder afhankelijk van aardgas. Daarom volgen we niet vanzelfsprekend het maximumtarief dat de ACM bepaalt.

Vanaf 2 januari kunt u uw nieuwe tarieven inzien door in te loggen op uw persoonlijke pagina in Mijn Warmte. Het tarievenblad met de tarieven voor 2018 vindt u dan ook op onze website onder Tarieven.

Drukke decembermaand

Foto klantenservice_580px.png

Als u onlangs contact met ons heeft opgenomen, heeft u misschien wel gemerkt dat we het in deze decembermaand erg druk hebben. Op sommige momenten was het zelfs zo druk aan de telefoon, dat er wat minder tijd over was om e-mails te beantwoorden. Mogelijk wacht u hierdoor nog op een antwoord op uw vraag. Wij zijn u in ieder geval niet vergeten!

Er wordt – ook tussen Kerst en oud en nieuw – met man en macht gewerkt om nog niet beantwoorde vragen alsnog zo snel en zo goed mogelijk te beantwoorden. Wie het langst wacht, krijgt als eerste een reactie. We hebben alleen even wat tijd nodig om de achterstand in te halen. Om dit te bespoedigen worden een aantal nieuwe collega’s opgeleid die onze klantenservice vanaf januari komen versterken. Samen zetten we onze schouders eronder zodat we in de loop van januari weer helemaal bij zijn. Is uw vraag nog niet beantwoord en heeft deze spoed? Dan vragen we u om even telefonisch contact met ons op te nemen. We kunnen u dan sneller helpen.

Een groene stap in Zuid-Limburg

Het is inmiddels bekend dat we in 2050 van het aardgas af moeten. Ook in Zuid-Limburg begint dit steeds meer vorm te krijgen. Daar wordt namelijk hard gewerkt aan een warmtenet, genaamd Het Groene Net. Dit is een samenwerking tussen de gemeente Sittard-Geleen en Ennatuurlijk. Het Groene Net krijgt haar duurzamere warmte van Biomassa Energiecentrale Sittard en de nafta-kraker van Sabic op bedrijventerrein Chemelot.

Icoon Samen.png

Dat de belangstelling voor de levering van duurzamere warmte groeit, blijkt uit twee nieuw getekende intentieverklaringen met woningcorporaties Woonpunt en Wonen Limburg. Samen met deze partijen wordt nu gekeken of het mogelijk is om bestaande woningen aan te sluiten op Het Groene Net. Daar zijn we trots op! Samen zetten we ook daar een stap naar een duurzamer Nederland.