Februari 2018

Header februari.png

In januari startte Nicky zijn afstudeerstage bij Ennatuurlijk. Zijn doel? Het meten van de klanttevredenheid en uiteraard het behalen van een mooi cijfer voor zijn afstuderen. Nicky start zijn zoektocht naar de klanttevredenheid door het afnemen van interviews met ongeveer tien klanten. De informatie die hij daaruit haalt neemt hij mee in het vervolgonderzoek: de enquête. En via die enquête kunt u laten weten wat u van Ennatuurlijk vindt!

De uitnodiging voor het invullen van de enquête ontvangt u half maart. Nicky hoopt van zoveel mogelijk klanten feedback te ontvangen. Alle deelnemers hebben ongeveer een week de tijd om de enquête in te vullen. Nadat Nicky zijn onderzoek heeft afgerond, gaan wij aan de slag met uw tips en adviezen.

Nicky hoort graag van u. Alvast vriendelijk bedankt voor uw feedback!

Kamerleden bezoeken Warmteregio Amer

Tom van der Lee (GroenLinks) en Rob Jetten (D66) brachten op vrijdag 16 februari een bezoek aan Breda. Ze spraken met de gemeente, woningcorporaties, netbeheerders en Ennatuurlijk over de aanpak van de energietransitie in Breda, de belangrijke rol die bewoners hierin spelen en de verduurzaming van het Amerwarmtenet. Daarnaast kregen zij een kijkje in de keuken bij de warmtegever én ontvanger.

Voor Ennatuurlijk als warmteleverancier in het Amergebied was dit werkbezoek extra bijzonder. De ontvanger die werd bezocht is namelijk een klant van Ennatuurlijk die onlangs de overstap heeft gemaakt van gas naar warmte. Wat volgde was een leuk gesprek waarin de bewoonster vertelde over haar betrokkenheid bij warmte, haar ervaringen rondom de omschakeling van gas naar warmte en over het comfort en de uitstraling van het complex dat na een grote renovatie een flinke boost heeft gekregen.

Icon draagvlak_280px.png

De Kamerleden brachten natuurlijk ook een bezoek aan de Amercentrale. Na een korte introductie over de overgang van kolen naar biomassa en de verduurzaming van het Amerwarmtenet konden de leden ook een kijkje nemen bij de haven. Een geslaagd werkbezoek!

Samen betaalachterstanden voorkomen

kuppens_fotografie_3830_580px.jpg

Ennatuurlijk start samen met de gemeente Breda, drie grote Bredase woningcorporaties en enkele andere bedrijven een pilot genaamd Vroeg Eropaf Breda, om mensen met een beginnende betalingsachterstand te helpen. Hierdoor kunnen maatschappelijke kosten en veel ellende bespaard blijven. Op 5 februari 2018 hebben de partners een convenant getekend waarmee de pilot officieel van start is gegaan.

In Nederland hebben meer dan 700.000 mensen moeite om iedere maand hun rekeningen te betalen. Veel huishoudens met financiële problemen melden zich niet of (veel) te laat bij instanties voor schuldhulpverlening. Het duurt vaak zo’n vier jaar voordat mensen om hulp vragen. Achterstanden zijn dan al hoog opgelopen. Bas Klerkx, manager klantenservice en incasso bij Ennatuurlijk: “Als een klant onze rekeningen niet betaalt moeten we uiteindelijk helaas de warmtelevering stopzetten. Door samen met partners betalingsproblemen tijdig te signaleren kunnen we grote financiële problemen voorkomen. Zo zorgen we er niet alleen voor dat onze klanten niet in de kou komen te zitten. Maar ook dat hun totale schulden niet opstapelen.”

Lees hier verder

Gezelligheid in Deventer

Op woensdag 14 februari organiseerden we ons Loket-op-locatie op een wel heel bijzondere locatie. We waren namelijk te gast bij Martijn en Kim in buurthuiskamer de Elegast in Deventer. In hun sfeervol aangeklede ontmoetingscentrum ontvingen wij klanten met een vraag aan Ennatuurlijk, en dat gebeurde natuurlijk onder het genot van een heerlijk kopje koffie.

IMG_2767_280px.jpg

Tijdens een kort gesprekje vertelde Martijn over de Elegast: “We willen een fijne plek bieden voor alle mensen uit de buurt. En dat het liefst zonder hulp van de gemeente. De Elegast bestaat door vrijwilligers en partijen zoals Ennatuurlijk die betalen voor de huur van een ruimte. Het is daarmee een sociaal experiment. Zie de Elegast als een goede buurman; iedereen is altijd welkom voor een gratis kopje koffie of thee, een spelletje of gewoon een leuk gesprek. Dit kan zowel binnen als in onze prachtige tuin.” Nou, wij vinden het een geslaagd experiment, want de warmte komt je in dit buurthuis tegemoet!

Wilt u ons ook graag een keer persoonlijk ontmoeten? We zijn regelmatig met een Loket-op-locatie in onze warmtewijken te vinden. Hou de agenda onder aan de nieuwsbrief goed in de gaten om te zien wanneer we bij u in de buurt zijn!