Januari 2018

Header nieuwsbrief januari.png

Op 18 januari vierden onder andere de provincie Noord-Brabant, de gemeentes Breda, Tilburg, Drimmelen en Oosterhout, Ennatuurlijk en Enexis Groep een mooie stap voorwaarts in het verduurzamen van warmteregio Amer. Samen met tien andere partijen als woningbouwcorporaties en vertegenwoordigers van bewoners, tekenden zij een samenwerkingsovereenkomst.

Om dit moment te vieren werd er speciaal voor onze klanten een duurzame-energiemarkt georganiseerd, met leuke demonstraties en interessante dieptesessies. Voor de liefhebbers was het ook mogelijk om een kijkje te nemen achter de schermen van het Rat Verlegh Stadion (NAC-stadion) waar de bijeenkomst werd gehouden.

Meer weten? Lees op onze website meer over de verduurzaming van warmteregio Amer, of bekijk het filmpje.

 

Afbeelding filmpje_280px.jpg

Korting op uw warmtefactuur

Wist u dat u kunt profiteren van een korting op uw warmtefactuur als u groene stroom afneemt van Greenchoice? Veel klanten maken hier al gebruik van. Zij dragen niet alleen bij aan een beter milieu, maar houden ook nog enkele euro’s over. En dat is voor ons een goede reden om deze actie nog eens onder de aandacht te brengen.

Ennatuurlijk en Greenchoice ontwikkelden speciaal voor klanten van Ennatuurlijk een warm aanbod: kies voor duurzame stroom van Greenchoice en krijg ieder jaar € 53,- korting op uw warmtefactuur van Ennatuurlijk! Dit aanbod geldt voor alle klanten van Ennatuurlijk, dus ook voor u! Benieuwd geworden? Klik hier voor de spelregels.

Icon spaarvarken_280px.png

Directeur Erik Stronk aan het woord

Erik2_580px.png

Bijna maandelijks laten we u een kijkje nemen in de keuken van Ennatuurlijk. Inmiddels zijn verschillende collega’s in diverse functies de revue gepasseerd. Deze maand vertelt directeur Erik Stronk over zijn ambities en drijfveren voor een duurzamer Nederland.

“In 2018 is het alweer vier jaar geleden dat we als Ennatuurlijk actief zijn geworden in de duurzame warmtemarkt. Met ongeveer 130 collega’s werken we sindsdien met veel passie aan het leveren van betrouwbare warmte voor al onze klanten. We zijn ons bewust van uw afhankelijkheid van onze diensten, en werken er iedere dag aan om u tevreden te krijgen en te houden zodat, zelfs wanneer u zou kunnen kiezen voor een andere warmteleverancier, u graag bij ons blijft. Het zijn ook die betrokkenheid en overtuiging die voor mijzelf één van de twee grootste drijfveren zijn om ‘s ochtends mijn bed uit te komen.

Mijn andere grote drijfveer heeft alles te maken met de bijdrage die wij kunnen leveren aan het verduurzamen van de warmtevoorzieningen in Nederland. Zoals de overheid duidelijk heeft aangegeven moeten we van het gas af. We hebben een enorme uitdaging om de komende jaren van het gas af te gaan en in alle huizen, in heel Nederland, over te stappen naar een duurzaam alternatief. Naast dat onze fossiele brandstoffen, zoals gas, opraken en het gebruik ervan voor een enorme milieubelasting zorgt, heeft de recente aardbeving in Groningen de discussie omtrent het zo snel mogelijk afbouwen van het gasverbruik alleen maar weer extra kracht bijgezet.

Voor de transitie van gas naar een duurzaam alternatief zijn onze bestaande- en nieuw te bouwen warmtenetten één van de oplossingen. Naast warmtenetten zijn ook all-electric alternatieven, bijvoorbeeld via warmtepompen, een uitstekende oplossing voor verduurzaming van warmtevoorzieningen. De uitdaging om ongeveer 7 miljoen huishoudens de komende jaren van het gas af te krijgen is zo groot, dat we daarbij alle duurzame technieken moeten inzetten! 

We vinden het vanuit Ennatuurlijk belangrijk om actief bij te dragen aan deze verduurzaming en doen dat door intensief met woningbouwcorporaties, gemeenten en klanten in gesprek te zijn over de mogelijkheden. Het afgelopen jaar hebben we op onze bestaande warmtenetten veel nieuwe klanten aangesloten, maar zijn er ook door heel Nederland initiatieven opgestart voor nieuwe warmtenetten.

Betaalbaarheid, gemak en klanttevredenheid zijn de belangrijkste argumenten waarom klanten van gas overstappen. Samen met de overheid, woningbouwcorporaties en alle andere duurzame warmteleveranciers, werken we ook in 2018 aan de aantrekkelijkheid van duurzame warmte voor onze bestaande, en onze toekomstige klanten. Uw inbreng voor het verbeteren van onze diensten wordt altijd gewaardeerd, ik wil u dan ook van harte uitnodigen om tips met ons te delen. Dat kan via deelname aan één van onze klantenpanelbijeenkomsten of door een email te sturen naar: klantenservice@ennatuurlijk.nl.”

Tip van de maand

Deze maand ontvingen wij een mooie tip van een klant uit Breda: “Het zou fijn zijn wanneer ik het maandelijkse voorschot kan betalen via e-mail, dus dat Ennatuurlijk de rekening stuurt via e-mail en dat ik die dan via iDEAL kan betalen.” Dit vinden wij zeker een goede tip! Daarom hebben wij deze beloond met een VVV-bon ter waarde van € 50,-. Onze klant wilde niet bij naam genoemd worden, maar ze was wel erg blij dat haar tip als winnaar uit de bus is gekomen! Gefeliciteerd!

Icon Tip_280px.jpg

Wat doet Ennatuurlijk nou concreet met deze tip? We zijn hard aan het werk om deze tip in de praktijk te brengen. Naar verwachting wordt het in het tweede kwartaal van dit jaar mogelijk om te betalen via iDEAL. Deze optie vindt u straks eerst in Mijn Warmte onder uw factuurinformatie. Via een link kunt u de factuur rechtstreeks via iDEAL betalen. En niet veel later kunnen wij facturen ook per e-mail verzenden, inclusief betaallink van iDEAL. Uiteraard houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen!

Heeft u ook een goede tip voor ons? Deel deze met ons, en wie weet bent u dan de volgende winnaar!