Juli 2018

Banner juli.jpg

Met dank aan de kinderen van basisschool de Regenboog in Tilburg heeft het nabijgelegen ketelhuis Stokhasselt een metamorfose ondergaan. De kinderen vonden de kleur wit een beetje saai en wilden ook de wijk opvrolijken.

Daarom kwamen ze, samen met de studenten van roeivereniging T.S.R. Vidar én onder begeleiding van Stichting Move, op het idee om panelen te bespuiten met graffiti en deze te monteren op het ketelhuis van Ennatuurlijk. Wij vonden dit een erg leuk idee!

Onder begeleiding van een kunstenaar zijn de leerlingen hard aan de slag gegaan en het resultaat mag er zijn: een vrolijk en kleurrijk ketelhuis midden in de wijk. Inmiddels zijn de prachtige panelen opgehangen, dus mocht u toevallig in de buurt zijn vergeet dan niet om eens een kijkje te nemen.

Presentatie Klimaatakkoord

In 2030 moeten we wereldwijd bijna de helft minder CO₂ uitstoten dan in 1990. In Nederland doen we dat door met elkaar – overheden, bedrijfsleven en maatschappelijke partijen – een Klimaatakkoord te sluiten. Op 10 juli zijn de hoofdlijnen van het akkoord gepresenteerd.

De klimaatplannen zijn gesmeed aan vijf verschillende 'tafels', die staan voor industrie, elektriciteit, gebouwde omgeving, mobiliteit en landbouw. Aan elke tafel is de specifieke sector besproken en zijn plannen gemaakt waarmee de CO₂-uitstoot wordt teruggedrongen. Bij Ennatuurlijk zijn we vanzelfsprekend erg geïnteresseerd in de tafel “gebouwde omgeving”.

Voor 7 miljoen huizen en 1 miljoen gebouwen geldt dat ze straks goed geïsoleerd moeten zijn en verwarmd moeten worden met een duurzame warmtebron. Vele gasinstallaties moeten daarom worden vervangen. Iedere gemeente moet uiterlijk in 2021 een plan hebben opgesteld waarin per wijk is vastgelegd hoe de omslag van gas naar een duurzaam alternatief wordt gemaakt. Door onze uitgebreide kennis van lokale en duurzame energieoplossingen, kan Ennatuurlijk gemeentes uitstekend helpen met het realiseren van deze doelstellingen.

Voor u is het een extra prettige gedachte dat u met warmte van Ennatuurlijk al voorbereid bent op de toekomst. Wij zijn druk bezig met het verder verduurzamen van onze warmte en dat blijven we ook zeker doen.

Lees hier meer over het Klimaatakkoord

Icon CO2 uitstoot_boom_RGB_280px.png

Groen Enndoen

Groen Enndoen_580pxv2.jpg

Bij Ennatuurlijk werken we iedere dag hard aan een duurzamer Nederland. Maar wat is duurzaamheid nou eigenlijk? Om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen maakten we een document waarin we het begrip duurzaamheid uitleggen en waarin we onszelf concrete doelen stellen om steeds duurzamer te worden: Groen Enndoen. Deze doelen gelden zowel voor onze bedrijfsvoering als voor de warmte die we leveren.

Welke doelen staan er dan in Groen Enndoen? We houden bijvoorbeeld voor al onze projecten de CO₂-uitstoot scherp in de gaten en zetten in op een sterke vermindering van deze en andere broeikasgassen. Daarnaast kijken we heel kritisch naar de impact die de productie en levering van warmte hebben op de directe omgeving.

Ook op kantoor houden we ons bezig met duurzaamheid. Bijvoorbeeld door ons afval te scheiden, recyclebare bekers te gebruiken en door ons kantoor te verwarmen met een aansluiting op ons eigen warmtenet. Binnen Ennatuurlijk bestaat een groot draagvlak voor deze duurzame doelen. Al onze medewerkers hebben er letterlijk voor getekend om bewust bezig te zijn met het verder verduurzamen van onze bedrijfsvoering en onze warmte. En daar zijn we best trots op!

Uitreiking cadeaubon

Iedere maand versturen we honderden korte klanttevredenheidsonderzoeken. Dit doen we vlak nadat u contact heeft gehad met onze klantenservice. We zijn hartstikke blij met alle reacties die we daarop krijgen, want de feedback die u ons geeft gebruiken wij om onze dienstverlening te verbeteren. En omdat we zo dankbaar zijn voor uw tips en opmerkingen, verloten we iedere maand een cadeaubon van € 50,00 onder alle klanten die het onderzoek hebben ingevuld.

Deze maand is mevrouw Zeggelink uit Enschede de gelukkige winnares. In 2015 en 2016 vond zij de service van Ennatuurlijk nog ‘abominabel slecht’, maar onlangs heeft zij via e-mail contact gehad met Erik en dat contactmoment is goed bevallen. Zo goed dat ze het contact heeft beoordeeld met een dikke 10. En daar voegde ze aan toe dat Ennatuurlijk de laatste jaren erg is verbeterd.

Bedankt voor het mooie compliment. Wij zijn blij dat u goed bent geholpen en we wensen u veel plezier met de besteding van de cadeaubon!

Deze keer geen cadeaubon gewonnen? Geen paniek! We lezen al uw feedback en proberen deze om te zetten in concrete acties. Op die manier streven we ernaar om onze dienstverlening steeds weer te verbeteren, zodat u hier de vruchten van kan plukken. Dat maakt u ook een winnaar toch? Blijf uw feedback dus vooral geven!

Icon Tip_klein.jpg