Maart 2019

Header maart_V2.png

Deze maand vieren we dat Ennatuurlijk 5 jaar bestaat. En dat doen we onder andere door iets extra’s te doen voor de medemens. Daarom gingen we op vrijdag 15 maart met zijn allen aan de slag bij De Hartenberg in Wekerom. 

De Hartenberg is een zorgcentrum dat ondersteuning biedt aan mensen met een lichte tot ernstige verstandelijke beperking die hier wonen, recreëren, leren of werken. Zo’n 140 collega’s hielpen mee tijdens dit mooie initiatief door onder andere te schilderen, cakes te bakken of een omheining voor de schapen te timmeren.

Ondanks de regen, die soms met bakken uit de lucht viel, hebben we behoorlijk wat meters gemaakt en De Hartenberg flink wat hulp kunnen bieden. Daar zijn we best trots op! Daarnaast helpen we De Hartenberg ook nog een stukje te verduurzamen, door een bedrag ter beschikking te stellen voor de aanschaf van zonnepanelen. Al met al een meer dan geslaagde dag, met alleen maar voldane gezichten!

Een kijkje in de keuken van Ennatuurlijk

Omdat Ennatuurlijk 5 jaar bestaat vonden we het een goed moment om 5 vragen aan 5 collega’s te stellen. Waarom werk je bij Ennatuurlijk? En waar ben je het meest trots op? Benieuwd naar de antwoorden?

Bekijk dan hier een leuke compilatie.

Filmpje 5 jaar_Jochen_280px.png

Update Warmtebaan in Enschede

Enschede_580px.png

Het afgelopen jaar hebben we flink aan de weg getimmerd voor de aanleg van de Warmtebaan in Enschede. Een uitbreiding van het bestaande warmtenet van bijna 6 kilometer wordt dwars door de binnenstad aangelegd. Hierdoor komt de duurzame warmte, die afkomstig is van afvalverbrander Twence, binnen handbereik voor minstens de helft van de stad. Een enorme klus met een enorme impact. Maar ook een klus waar we trots op zijn. 

Een van de mijlpalen volgde in december toen we het hoogste appartementencomplex in Twente, de Alphatoren, aansloten op ons warmtenet. Daarnaast boorden we ook onder een groot riool door, zodat mega rioolbuizen voor de nieuwe regenwaterberging gelijktijdig met onze warmteleidingen de grond in konden. Ook werd vorige week het eerste deel van de Stadscampus (het voormalige ziekenhuis dat momenteel wordt getransformeerd tot studentenhuisvesting) voorzien van duurzame warmte.

Kortom, een project waarmee Enschede zich klaarmaakt voor de toekomst, en waarmee we samen met de gemeente de komende jaren een grote stap maken in het realiseren van haar duurzaamheidsambities.

Congres Duurzaam Gebouwd; It giet om!

Op donderdag 14 februari werd in Leeuwarden het Duurzaam Gebouwd Congres gehouden. Naast Ennatuurlijk waren onder andere de provincie Friesland, gemeenten en woningbouwcorporaties van de partij. Tijdens dit congres stonden de thema’s energietransitie en de alternatieve vormen van warmtevoorziening centraal. 

Doel van het congres was het zoeken naar samenwerking tussen de verschillende partijen, want die wordt steeds belangrijker. De volledige bouw- en vastgoedsector moet op zoek naar passende verduurzamingsoplossingen in de omgeving.

Wij haakten daarop in door middel van een workshop waarbij we lieten zien wat onze plannen zijn voor Leeuwarden en welke stappen we daar samen voor moeten doorlopen. In plaats van een one size fits all-aanpak gaat het de komende jaren namelijk per wijk om het bepalen van de beste route naar een duurzaam alternatief voor gas. En dat kunnen we beter samen doen. Meer weten over Duurzaam Gebouwd? Lees dan hier verder.

Congres duurzaam gebouwd_280px.png