Mei 2018

Header Mei 2018.png

In 2050 moet heel Nederland van het aardgas af zijn. Huishoudens die nu nog een gasaansluiting hebben, gaan straks over op een warmtenet of gaan gebruikmaken van een alternatieve warmtevoorziening, zoals een warmtepomp. Maar hoe doen we dat nou?

Ennatuurlijk wil de overstap van gas naar warmte zo eenvoudig mogelijk maken. Vanuit die gedachte zijn we tot het programma Gas uit, warmte aan gekomen. Dit programma biedt woningbouwcorporaties en haar huurders alle handvatten voor een snelle en soepele overstap.

Moerwijkzicht, een van de grootste appartementencomplexen in Breda, is de eerste flat waarbij dit programma in de praktijk is gebracht. Deze flat hebben we in 2017 samen met woningcorporatie Alwel omgebouwd van gas naar duurzame warmte. Dat viel samen met een grote renovatie. De bewoners zijn zo niet alleen voorbereid op een aardgasloze toekomst, maar hebben er ook een gerenoveerde woning voor teruggekregen. Op de foto wordt de overstap gevierd door bewoonster Michelle en transitiemanager Jorien.

Zo’n overstap is nieuw voor iedereen. Niet alles ging in één keer goed. Het was een uitdagend project, waar alle betrokkenen enorm veel van hebben geleerd. En die ervaringen nemen we weer mee naar toekomstige projecten. Want inmiddels zijn we soortgelijke projecten gestart in Tilburg en Breda. Samen zetten we zo belangrijke stappen in het terugdringen van de CO₂-uitstoot!”

Lees hier meer

Betaal eenvoudig via iDEAL

Heeft u het al gezien? We breiden Mijn Warmte steeds verder uit. Dit doen we aan de hand van tips van klanten. Zo is het vanaf nu mogelijk om via Mijn Warmte facturen via iDEAL te betalen. Dat is eenvoudig én veilig.

Betaalt u via automatische incasso en is het afschrijven een keertje niet gelukt? Of betaalt u altijd via een handmatige overboeking? Dan is deze service uitstekend door u te gebruiken!

Hieronder leggen we uit hoe het werkt.

Icoon iDEAL_200px.jpg

  • Log in op www.mijnwarmte.nl
  • Kies rechtsboven de tegel genaamd Mijn facturen
  • Kies de te betalen factuur en klik op de betaallink in de kolom rechts
  • Volg de gebruikelijke iDEAL instructies

Is uw betaling niet meteen zichtbaar? Geen zorgen! Het kan enkele dagen duren voordat een betaling zichtbaar is in Mijn Warmte.

Jong talent ziet duurzame toekomst

580_2.jpg

Ennatuurlijk doet actief mee aan de Urban Energy Challenge. Studenten en starters werken in kleine teams aan nieuwe ideeën voor het realiseren van de warmtetransitie, de overstap van gas naar duurzame warmte. Dit doen zij onder begeleiding van professionals uit de sector, waaronder een aantal experts van Ennatuurlijk.

De studenten en starters hebben onlangs een kijkje mogen nemen in de keuken van Ennatuurlijk. Zij brachten een bezoek aan ons kantoor in Eindhoven en de nabijgelegen biomassacentrale. Uiteraard was er ook alle gelegenheid om vragen te stellen, en daar is volop gebruik van gemaakt! Wij hopen dat de opgedane kennis bijdraagt aan duurzame ideeën.

Martine Dekker, Product Manager bij Ennatuurlijk, begeleidt de studenten. Martine vertelt: “Deze jonge talenten zijn enthousiast en komen met verfrissende ideeën. De samenwerking geeft mij veel energie! Het is goed om te zien dat de jeugd gedreven is om de (energie)wereld duurzamer te maken. Eind mei presenteren de diverse teams hun ideeën en oplossingen aan een jury met experts. We zijn erg benieuwd!”

Bekijk het filmpje!

Uw privacy en Ennatuurlijk

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is de nieuwe Europese privacywetgeving die op 25 mei 2018 definitief van kracht wordt. De AVG vervangt de verouderde Nederlandse Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). De nieuwe wet heeft als doel persoonsgegevens beter te beschermen en die bescherming in de gehele EU gelijk te trekken.

Icon Veilig_voor nieuwsbrief.png

Ennatuurlijk verwerkt persoonsgegevens om u bijvoorbeeld inzicht te geven in uw verbruik of voor het versturen van een jaarafrekening. Wij hebben daarom in het kader van de nieuwe wet passende maatregelen genomen. Heeft u vragen over hoe Ennatuurlijk met uw gegevens omgaat?

We hebben de antwoorden op veel gestelde vragen over privacy bij Ennatuurlijk op een rijtje gezet.

Veelgestelde vragen