November 2017

Banner nieuwsbrief november.png

Het heeft wat langer geduurd dan we hadden gehoopt, maar het is weer mogelijk om uw facturen online in te zien én te downloaden via ons online klantenportal Mijn Warmte. U doet dit door met uw e-mailadres in te loggen op www.mijnwarmte.nl en te kiezen voor de optie Mijn Financiën.

Om u nog meer inzicht te geven vindt u via Mijn Financiën voortaan ook een overzicht van uw betaalde en nog niet betaalde facturen bij Ennatuurlijk. Handig voor als u uw administratie digitaal bijhoudt! Maar we zijn nog niet klaar met de verbouwing van Mijn Warmte. Zo wordt het binnenkort ook mogelijk om uw tarieven en producten online in te zien.

Heeft u vragen over de eerste keer dat u de vernieuwde Mijn Warmte gebruikt? Bekijk dan eens de volgende vragen & antwoorden.

Veiligheid van warmtemeters

Het was voor sommige mensen even schrikken eind oktober, toen het nieuws bekend werd dat tienduizenden gasmeters vervangen moesten worden omdat ze mogelijk niet veilig zouden zijn. Wij leveren geen gas, maar toch vroegen enkele klanten ons of hun warmtemeter wel veilig was. Hoe zit dat bij Ennatuurlijk?

Bij Ennatuurlijk vinden we veiligheid erg belangrijk. Daarom maken we gebruik van meters en installaties die aan hoge veiligheidseisen voldoen. Een bijkomend voordeel is dat de warmte die we aan uw woning leveren niet brandbaar is, waardoor het risico op onveilige situaties kleiner is.

Dit betekent niet dat er nooit iets fout kan gaan met onze warmte; het blijft tenslotte heet water. Mocht u ooit problemen ervaren, zoals bijvoorbeeld een kleine lekkage, meld dit dan direct via ons storingsnummer 085-2734555. Wij zullen een eventueel defect dan zo snel mogelijk verhelpen. Ons storingsnummer is 24 uur per dag voor u bereikbaar. Wilt u meer weten over storingen? Klik dan hier.

 

Afleverset - alle afsluiters open_280px.jpg

Lachende gezichten op het warmtecongres

Foto Martine_580px.jpg

Ruim een jaar geleden is Martine begonnen bij Ennatuurlijk als Product Manager. Simpel gezegd betekent dit dat zij samen met collega’s nieuwe producten en diensten ontwikkelt en deze in de markt zet. Een erg gevarieerde baan! Zo heeft ze vorige week bijvoorbeeld op het podium gestaan naast een beroemde cabaretière. Benieuwd geworden? Martine laat u graag (letterlijk en figuurlijk) meekijken in onze keuken.

Het interview begint al meteen goed. Want op de vraag hoe Martine een gemiddelde werkweek ervaart begint ze te lachen en roept ze: “Hectisch!”. Want dat geen dag hetzelfde is, is duidelijk. “Ik bedenk bijvoorbeeld tools om warmte makkelijker verkoopbaar te maken, of ideeën om onze klanten beter van dienst te kunnen zijn. Hiervoor brainstorm ik met de afdeling Verkoop, bespreek ik een bepaalde warmtetechniek met de afdeling Engineering, of sluit ik aan bij een klantenpanel. Het valt me echt op dat Ennatuurlijk een open bedrijf is met eerlijke en vooral kundige mensen. En daarbinnen ben ik ook vooral bezig om de warmte die we bieden transparanter te maken. Want warmte is een technisch product. Niemand ziet onze warmte.”

Als Product Manager denkt Martine vooral vanuit de waarde voor de klant. Ze licht dit graag toe aan de hand van een onlangs gelanceerd programma. “We hebben in Nederland te maken met de transitie van gas naar warmte. De komende jaren gaan duizenden huishoudens van het aardgas af. Een grote uitdaging en daar horen veel vragen bij. Zowel van woningcorporaties als van haar huurders. We willen deze overstap zo eenvoudig mogelijk maken. Vanuit die gedachte zijn we tot het programma Gas uit, warmte aan gekomen. Dit programma biedt woningbouwcorporaties en haar huurders alle handvatten voor een snelle, soepele en gestructureerde overstap van gas op duurzamere warmte. Denk bijvoorbeeld aan bewonersbijeenkomsten, een modelwoning met een warmte unit, of een warmte-expert die dagelijks aanwezig is tijdens de bouwkundige transitie. Er ligt een compleet draaiboek klaar om samen met de woningbouwcorporatie een soepele overgang te verzorgen. Die samenwerking is echt het belangrijkste!”

“We presenteren Gas uit, warmte aan met behulp van een houten huisje dat symbool staat voor de vijf belangrijkste aspecten van de overstap naar duurzamere warmte. Dat huisje maakt het visueel en makkelijker om uit te leggen. Een van de meest voelbare veranderingen in huis, is de wijze waarop bewoners straks gaan koken. Bewoners die nu nog op gas koken zullen straks overgaan op elektrisch koken. Als onderdeel van Gas uit, warmte aan organiseren we kookworkshops, zodat bewoners in een modelwoning kunnen ervaren hoe het is om te koken op een inductieplaat. Deze workshops zijn niet alleen leerzaam, maar ook gezellig.”

Over gezelligheid gesproken. Je hebt Gas uit, warmte aan vorige week samen met cabaretière Nina de la Croix mogen lanceren tijdens het Nationaal Warmtecongres in Haarlem. Kun je hier meer over vertellen? “Ja dat was erg leuk! We deden dit aan de hand van een quiz met vijf stellingen, die waren gekoppeld aan de vijf belangrijkste aspecten van de overgang naar warmte. Nina leidde de discussie en ik beantwoorde vragen van het toegestroomde publiek. Die wisselwerking ging goed. Er werd op een gegeven moment zelfs massaal meegezongen! Kun je het je voorstellen? Nina had een mooi lied geschreven en heeft de gave om het publiek hier actief bij te betrekken. Tientallen mensen klapten en zongen uit volle borst mee: ‘We zeggen gas uit en warmte aan, Ennatuurlijk vertelt jullie hoe dat vloeiend kan gaan!, We gaan naar CO₂-neutraal en dat lukt ons allemaal met het gas uit en warmte aa-aaan.’ Al is het natuurlijk een stuk leuker als je hier de juiste melodie bij hoort! Maar het was een geslaagde sessie, met lachende gezichten en veel positieve reacties.”

Bent u benieuwd geworden naar Gas uit, warmte aan? Bekijk dan ook eens onze website www.gasuitwarmteaan.nl

Feestelijke start duurzaam warmtenet in Hengelo

Op vrijdag 17 november was de feestelijke start van het duurzame warmtenet in Hengelo. Dankzij de hoofdleiding die AkzoNobel sinds kort verbindt met het warmtenet, wordt nu ook de industriële restwarmte benut voor het verwarmen van huizen en bedrijven. Hierdoor is de warmte in één klap een stuk duurzamer.

Opening Warmtebedrijf Hengelo_280px.png

De feestelijke start stond in het teken van duurzaamheid en in het teken van de klant. Bewoners en geïnteresseerden konden een rondleiding volgen in het pompgebouw bij AkzoNobel en daarna een bezoek brengen aan de duurzame markt. Daar konden ze onder andere een eigen smoothie bij elkaar fietsen, kregen ze tips om nog lekkerder te koken op inductie en vertelden lokale installateurs alles over energiebesparende maatregelen.

Aan het einde van de dag was de officiële start waarna er ook ruimte was voor een hapje en een drankje. Een geslaagde opening!

Lees hier meer over de feestelijke start