September 2017

Banner nieuwsbrief september - Mijn Warmtev2.png

U heeft vast al gemerkt dat ons online klantportal Mijn Warmte wordt vernieuwd. We zijn overgestapt naar een geheel nieuwe omgeving. En zoals met veel nieuwe dingen is het wel even wennen. Hoe moet ik inloggen? Waar kan ik mijn gegevens inzien? En hoe pas ik mijn voorschot aan?

We zijn ervan overtuigd dat we u met ons nieuwe klantportal in de toekomst nog beter van dienst kunnen zijn. Eén van de verbeteringen is dat u in 2018 via Mijn Warmte uw facturen met iDeal kunt betalen. Onze klanten hebben hier veel om gevraagd, dus we zijn blij dat we dit straks kunnen aanbieden.

Maar we moeten ook eerlijk zijn. Want mogelijk heeft u nu last van de ‘verbouwing’ van Mijn Warmte. Zo kunt u tot het einde van dit jaar uw facturen niet online inzien en dient er bij de eerste keer inloggen een nieuw wachtwoord aangemaakt te worden. We begrijpen dat dat niet ideaal is. Daarom werken we er hard aan om Mijn Warmte zo snel mogelijk compleet te hebben.

Heeft u vragen over de eerste keer dat u de vernieuwde Mijn Warmte gebruikt? Bekijk dan eens de volgende vragen en antwoorden.

Warmte is cool

Begin september zijn de resultaten gepubliceerd van een onderzoek naar de duurzaamheid van warmtebronnen in de regio Amsterdam. Om de duurzaamheid van verschillende bronnen op een rijtje te zetten is een CO₂-ladder ontwikkeld. Deze CO₂-ladder geeft afnemers van warmte inzicht in het nut en de duurzaamheid van warmtenetten. En dat is natuurlijk ook voor warmteklanten buiten Amsterdam erg interessant!

Veel bronnen zijn al duurzamer dan gasgestookte cv-ketels. De ene warmtebron is natuurlijk duurzamer dan de andere. Industriële warmte heeft niet altijd een duurzame oorsprong, maar door de restwarmte te hergebruiken wordt het wel een stuk duurzamer. Geothermie en biomassa komen als beste uit de bus en staan bovenaan de ladder, de individuele cv-ketel is het meest vervuilend en staat daarom onderaan.

Warmte is cool_ 280px.png

Een warmtenet is één van de puzzelstukjes om de energietransitie te laten slagen, net als andere alternatieven voor gas, zoals all-electric oplossingen en biogas. Samen zetten we stappen om Nederland stukje bij beetje duurzamer te maken.

Bekijk hier het volledige rapport

Bespaartips

Foto besparingstips 580px.png

De herfst is weer begonnen. Een seizoen vol kleur, waarin de blaadjes van de bomen vallen en de paddenstoelen uit de grond schieten. Maar ook het seizoen waarin de paraplu weer tevoorschijn wordt gehaald en de verwarming een graadje hoger wordt gezet. Het perfecte moment dus om na te denken hoe u kunt besparen op uw warmteverbruik.

Want dat juichen wij alleen maar toe. Samen met klanten hebben we daarom een aantal handige bespaartips opgesteld. Dat is goed voor uw portemonnee én het milieu.

Lees hier verder voor de bespaartips.

Smakelijk!

Vorige maand vroegen wij u een foto in te sturen van uw mooiste, leukste of lekkerste gerecht dat elektrisch is bereid. Hier is massaal op gereageerd, van de reacties liep het water ons in de mond!

Inmiddels hebben we uit de inzendingen drie winnaars gekozen. Dat zijn:

Dominic uit Den Bosch – met een foto van heerlijke gerechten waarvoor hij inspiratie opdeed tijdens zijn reis naar Maleisië.

Carole uit Eindhoven – met een foto van een mooi bord vis-mozzarella met noedels. Ze wil graag haar dochter verrassen met de cadeaubon.

Inge uit Helmond – met een foto van een glutenvrije biefstuksalade. En Inge heeft zelfs een blog met nog veel meer lekkere glutenvrije recepten: glutenvrij-inge.nl.

Veel plezier met de bol.com cadeaubon ter waarde van 50 euro en eet smakelijk!

Foto gerecht 280px.png               Foto gerecht 3.png               Foto biefstuksalade 280px.png