Over de warmte bij u thuis

Het water bij u thuis wordt duurzamer verwarmd dan in woningen die gebruikmaken van cv-ketels op aardgas. Het gaat om restwarmte uit de industrie die vrijkomt bij de productieprocessen van Nobian. Zo besparen we in Hengelo 60 procent op de CO2-uitstoot. 

Warmtebedrijf Hengelo zorgt ervoor dat u deze duurzamere warmte ontvangt voor de verwarming van kraanwater en ruimtes. Daarnaast kunt u bij ons terecht met uw vragen en opmerkingen. Partner en warmteleverancier Ennatuurlijk geeft graag antwoord in naam van het warmtenet. 

Heeft u vragen?

Neem contact op met onze klantenservice

Mail onze klantenservice
of bel 085−2734543

Voordelen van het warmtenet in Hengelo

Uw aansluiting op het warmtenet in uw gemeente biedt heel wat voordelen. We sommen ze hieronder graag voor u op.

 • Comfortabel
  Warm water voor de radiatoren en vloerverwarming is altijd direct beschikbaar. Het warm kraanwater dat u gebruikt, heeft bovendien altijd de juiste temperatuur. Kortom: comfort!
   
 • Veilig
  Het verwarmingssysteem is een veilig systeem. Er lopen namelijk geen gasleidingen door uw woning. De warmte-installatie en -leidingen voldoen bovendien aan de hoogste veiligheidseisen. Ook wordt het wijkverwarmingssysteem 24 uur per dag op afstand bewaakt.
   
 • Ruimtebesparing
  De afleverset in uw meterkast of berging is veel kleiner dan een cv-ketel. Bovendien is er geen rookgasafvoerkanaal nodig. U bespaart dus ruimte. 
 • Leveringszekerheid
  Warmtebedrijf Hengelo doet er alles aan om uw warmtelevering zo betrouwbaar mogelijk te laten verlopen. Komt er in de technische ruimte, het warmtedistributienet of in de afleverset toch een storing voor? Dan verhelpen wij die.
   
 • Duurzaam
  Met het verwarmingssysteem in uw woning stoot u minder broeikasgassen (CO₂) uit dan met een cv-ketel op aardgas. Daarnaast beperken we de uitstoot van stikstofoxides (NOx) en fijnstof, en dat is beter voor de gezondheid.
   
 • Kosten
  Er is geen sprake van onderhouds- of vervangingskosten voor uw cv-ketel. Bovendien betaalt u niet meer dan iemand die zijn kraanwater en ruimtes in huis verwarmt met aardgas, dankzij het Niet Meer Dan Anders-principe.