Voordelen van warmtenetten

Een gebouw dat is aangesloten op een warmtenet van Ennatuurlijk is klaar voor de toekomst! Er is namelijk geen aardgas meer nodig om het gebouw te verwarmen. Een warmtenet heeft een aantal voordelen. 

Voordelen van warmte van Ennatuurlijk

Icon_Comfortabel_Ennatuurlijk.jpg

Comfortabel
Warm water voor de radiatoren en vloerverwarming is altijd direct beschikbaar. Het warm kraanwater dat u gebruikt, heeft bovendien altijd de juiste temperatuur. Kortom: comfort!

Icon_Veiligheid_Ennatuurlijk.jpg

Veilig
Het verwarmingssysteem is een veilig systeem. Er lopen namelijk geen gasleidingen door uw woning. De warmte-installatie en -leidingen voldoen bovendien aan de hoogste veiligheidseisen. Ook wordt het wijkverwarmingssysteem 24 uur per dag op afstand bewaakt en worden storingen zo snel mogelijk verholpen.

Icon_Ruimtebesparing_Ennatuurlijk.jpg

Ruimtebesparing
De afleverset in uw meterkast of berging is veel kleiner dan een cv-ketel. Maakt u gebruik van warmtekostenverdeling? Dan bevinden de radiatormeters zich op de radiatoren in uw woning. Het systeem neemt verder geen plaats in beslag in bijvoorbeeld uw meterkast of berging. Bovendien is er voor beide systemen geen rookgasafvoerkanaal nodig. U bespaart dus ruimte. 

Icon_Leveringszekerheid_Ennatuurlijk.jpg

Leveringszekerheid
Ennatuurlijk doet er alles aan om uw warmtelevering zo betrouwbaar mogelijk te laten verlopen. Komt er in de technische ruimte, het warmtedistributienet of in de afleverset toch een storing voor? Dan verhelpen wij die.

Icon_Duurzaam_Ennatuurlijk.jpg

Duurzaam
Met het verwarmingssysteem in uw woning stoot u minder broeikasgassen (CO₂) uit dan met een aardgasgestookte cv-ketel. Ook gebruikt Ennatuurlijk duurzamere brandstoffen. Dat is beter voor het milieu, nu en in de toekomst.

Wat is een warmtenet eigenlijk?

Een warmtenet is een netwerk van leidingen onder de grond, waardoor warm water stroomt. Dat warme water wordt gebruikt om huizen en gebouwen te verwarmen. Daardoor hoeft er niet meer in ieder huis een cv-ketel op aardgas te hangen.

Meer weten over warmtenetten

Warmtenetten van Ennatuurlijk

Ennatuurlijk heeft op verschillende plekken in Nederland warmtenetten. En we werken hard aan het uitbreiden van onze bestaande warmtenetten en het realiseren van nieuwe netten. Kijk vooral even op de kaart of er een warmtenet van Ennatuurlijk bij u in de buurt ligt.

Naar de warmtenetten van Ennatuurlijk