Wat is een warmtenet?

Meestal verwarmt een cv-ketel op aardgas de ruimtes in een woning en het kraanwater. In een gebouw dat is aangesloten op een warmtenet (ook wel stadsverwarming genoemd) is dit anders. Een warmtenet is een netwerk van leidingen onder de grond, waardoor warm water stroomt. Dat warme water komt van een warmtebron in de buurt. Voorbeelden van warmtebronnen zijn: biomassacentrale, restwarmte uit de industrie of aardwarmte. Het warme water komt uiteindelijk via een afleverset binnen bij woningen en bedrijven en zorgt voor warmte (verwarming) en warm kraanwater om bijvoorbeeld te douchen of schoon te maken.

Warmtebron_eindgebruiker_warmte_Ennatuurlijk_0.jpg

Ennatuurlijk heeft op verschillende plekken in Nederland een warmtenet. En we werken hard aan het uitbreiden van onze bestaande warmtenetten en het realiseren van nieuwe netten. Kijk of er een warmtenet van Ennatuurlijk bij u in de buurt ligt. 

Bekijk onze warmtenetten 

Om onze ontvangers van lokaal opgewekte duurzamere warmte te voorzien, maken we gebruik van verschillende technieken. Zo sloten we in Maastricht een wijk met woningen en bedrijven aan op de industriële restwarmte van een papierfabriek. En in Zeewolde zorgen de koeien van boer Gert-Jan ervoor dat de biomassacentrale genoeg brandstof krijgt voor de verwarming van kraanwater en de woningen in de nabijgelegen Polderwijk. 

Voordelen van een warmtenet

We stellen steeds hogere eisen aan comfort. Maar we willen ook het milieu zo min mogelijk belasten. Dat kan. Met duurzamere, energiezuinige en betrouwbare warmte van Ennatuurlijk. Aangesloten zijn op een warmtenet heeft een aantal voordeel: het is comfortabel, er is leveringszekerheid, het is ruimtebesparend, veilig en duurzaam.

Lees hier meer over de voordelen van een warmtenet

thumbnail_Icon Comfortabel_voorwaarden voor warmte_RGB_0.pngthumbnail_Icon Leveringszekerheid_voordelen van warmte_RGB_0.pngthumbnail_Icon Veilig_voorwaarden van warmte_RGB_0.pngthumbnail_Icon Duurzaam_voorwaarden van warmte_RGB.pngthumbnail_Icon Ruimtebesparing.png